Hjalp Golfforbundet med digital strategi

8. september 2021

Skrevet av Reidar Stølan
I en tid hvor digital kompetanse er viktigere enn noensinne, var Norges Golfforbund raske med å hanke inn Reidar Stølen fra Abilator som ekstern ressurs da de trengte hjelp med å legge en digital strategi.

 Norges Golfforbund ble stiftet i 1948 og består av omtrent 180 golfklubber i Norge. Forbundet ønsker at golf skal være en idrett for alle, uavhengig av nivå eller alder, og visjonen lyder: “Vi sprer golfglede i Norge”.

 Et forbund av denne dimensjonen burde selvsagt henge med på den digitale utviklingen. Uten de nødvendige ressursene og den rette kompetansen, ble dette en utfordring for Golfforbundet. De to siste årene har det dukket opp et økende behov for digital kompetanse, innovative løsninger og modernisering.

De tre horisontene har gjort det enklere for oss å strekke ut hele målbildet. Veien mot digitalisering er kompleks og Abilator har vært en uvurderlig ressurs i dette arbeidet

Tor-Anders Hanssen

Ønsket om digital kompetanse

Tor-Anders Hanssen, Generalsekretær i Golfforbundet, innså tidlig at en ekstern ressurs kunne løse utfordringene. Forbundet var allerede i gang med små grep, som webinarer og digitale kurs før pandemien, men systemene har vært utdatert en god stund. Strategisk kommunikasjon er en essensiell del av verdikjeden i samhandling med nåværende og potensielle medlemmer. Med et ønske om et strategisk hode med kjærlighet for golfsporten, ble Reidar Stølan i Abilator et enkelt valg som ekstern ressurs.

Veien mot en enklere hverdag

På veien mot å bli en datadrevet organisasjon, ble strategien laget med utgangspunkt i metodikken: de tre horisonter. Strategien legger til rette for en effektiv hverdag for de ansatte, god kommunikasjon til medlemmer og klubber, og ivaretar både nye og erfarne golfere.

– De tre horisontene har gjort det enklere for oss å strekke ut hele målbildet. Veien mot digitalisering er kompleks og Abilator har vært en uvurderlig ressurs i dette arbeidet

Tor-Anders Hanssen

Eierskap til hele prosessen

Tor-Anders og Reidar var allerede bekjente gjennom golfen,  men generalsekretæren ble overrasket over hvor mye eierskap Reidar tok i alt han gjorde.

– Reidar har involvert alle og tatt enormt eierskap. Han oppleves som enkel å samarbeide med, og det har vært lett å ha tillit til avgjørelsene hans. Det krever mye som generalsekretær å stole på eksterne ressurser, men Reidar har virkelig vært en nødvendig del av laget i denne perioden. Han har levert merverdi langt utover mine forventninger før samarbeidet, forteller Tor-Anders 

 Sammen har Abilator og Golfforbundet kartlagt den digitale fremtiden, og tatt et dypdykk i utfordringer som ikke har vært synlige for forbundet tidligere. Som ekstern ressurs har Reidar kommet inn med friske øyne og funnet bærekraftige løsninger.

– Reidar har også vært ekstremt god til å involvere klubbene. Blant annet har han møtt referansegrupper fra hele landet og tatt et dypdykk i deres hverdag. Han har rett og slett gitt Golfforbundet innsikt i klubbenes hverdag og drift, sier Tor-Anders. 

 Tor-Anders er hellig overbevist om at forbundet ikke hadde fått til dette uten Reidar.

– Abilator har kommet inn med kompetanse på områder vi ikke strakk til selv. Og lidenskapen til golf, kombinert med bunnsolide prosjektegenskaper og sterk kompetanse, har vært helt uvurderlig. Jeg skulle gjerne beholdt Reidar!

 Som en del av strategien skal det etterhvert lanseres en app. Appen vil bli et verdifullt verktøy for den enkelte golfer. Det er allerede andre særforbund som er nysgjerrige og ønsker å se på hva som er gjort.

– Det er stas, avslutter Tor-Anders.

 Som en del av den digitale strategien har det også blitt utviklet ny nettside, selvbetjent innmelding, digitalt golfkort og digitale betalingsløsninger.

Les mer fra oss

Bærekraftig forretningsutvikling: grønnere valg, bedre resultater og veien til økt lønnsomhet

by | nov 15, 2023 | Blog template - Article | 0 Comments

Som rådgiver på bærekraftig forretningsutvikling, ønsker jeg å se nærmere på de tre ingrediensene som virkelig driver bedrifters lønnsomhet: rammebetingelser, forbrukerpreferanser og prisen på kapital. 

Abilator styrker seg innen bærekraft og anskaffelser

by | okt 2, 2023 | Blog template - News | 0 Comments

Denne gangen har vi vært så heldige og fått en erfaren og anerkjent profil med på laget. Cecilie Hammond Spark har sin første arbeidsdag hos oss i Abilator mandag 2. oktober.

Nytt kurs: Introduksjon til Smidig

by | aug 16, 2023 | Blog template - Seminars | 0 Comments

De fleste virksomheter i dag er opptatt av bærekraftig verdiskaping, produkt-, og tjenesteutvikling. I dagens stadig skiftende forretningslandskap er det nødvendig å være både tilpasningsdyktig og lyttende (på behov og ønsker fra kunder, brukere eller innbyggere). For effektivitet må man også være handlekraftig - for å kunne tilpasse seg raskt, og dermed skape verdi og oppnå ønskede resultater.

Fra bitch til bestevenn

by | aug 15, 2023 | Blog template - Article | 0 Comments

Sommeren er på hell. Forhåpentligvis er du nå fulladet av energi, arbeidslyst og motivert som bare det! Du føler deg som en god og balansert utgave av deg selv, og har opparbeidet deg en bonus på tålmodighetskontoen.

Veien fra ull til gull!

by | mar 22, 2023 | Blog template - Article | 0 Comments

Forskningen er soleklar! Psykologisk trygghet øker prestasjon og innovasjon – og det vises på bunnlinja! For å hente hjem gullet må tryggheten bygges, trenes og vedlikeholdes. Året rundt.

Nasjonalt kvalitetsløft: Historien om DigiBarnevern og Trondheim kommune 

by | mar 22, 2023 | Blog template - Customer case | 0 Comments

Dette er en historie om hvordan et lite prosjekt i én kommune førte til et stort nasjonalt initiativ for et helhetlig kvalitetsløft i alle kommunale barnevernstjenester i Norge – historien om DigiBarnevern.

ADKAR – en strukturert endringsledelsesmetode

by | feb 17, 2023 | Blog template - Article | 0 Comments

For organisasjoner som ønsker å gjennomføre endringer, kan det være en utfordring å sikre at endringene faktisk skjer og at de oppnår de ønskede resultatene. ADKAR-metoden er et nyttig verktøy i dette arbeidet, og gir en strukturert tilnærming til endringsledelse. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva ADKAR er og hvordan den kan brukes til å gjennomføre vellykkede endringsprosesser.

Norsk innovasjonsverktøy brer om seg i Danmark

by | aug 15, 2022 | Blog template - Customer case | 0 Comments

Ved hjelp av fire nye innovasjonsverktøy kan det offentlige nå kartlegge de faktiske behovene sine – eksisterende og fremtidige – og kommunisere disse ut til leverandørmarkedet på en måte som driver frem nye og fremtidsrettede løsninger.
Golfball

Hjalp Golfforbundet med digital strategi

by | sep 8, 2021 | Blog template - Customer case | 0 Comments

I en tid hvor digital kompetanse er viktigere enn noensinne, var Norges Golfforbund raske med å hanke inn Reidar Stølen fra Abilator som ekstern ressurs da de trengte hjelp med å legge en digital strategi.