Under Trøndelagsdagen så vi vårt snitt til å ta noen timer for å promotere DIGS til studenter på jobbjakt i regionen. DIGS og Atelier Ilsvika er våre kontorer, hvor vi deler tak med flust av inspirerte og engasjerte mennesker. For meg er dette en skarp kontrast til A4 kontorlandskap med strikt kleskode og lunsj over tastaturet. I disse co-working konspektene samles alt fra designere, kunstnere, IT-utviklere til notatbok- og hengekøyeteltprodusenter. Arbeidsdagen blir ekstra interessant når du deler kontor med folk som er lidenskapelig opptatt av sine egne prosjekter, samtidig som de er genuint interessert i hva du gjør.

Trondelagsdagen stand

Impello-analysen for 2014 viser at det er en raskere takt for oppstart av bedrifter i Trondheim enn det noensinne har vært før. Det er oppløftende, og spennede å være en del av. Jeg tror DIGS er en bevegelse innen innovasjon og nyskaping som er et fantastisk alternativ til de tradisjonelle inkubatorerene og næringshagene som finnes rundt omkring, til en pris som er overkommelig for de fleste. Det vi ser på DIGS er at de klassiske støttefunksjonene som vi finner i inkubatorer og akseleratorer dukker opp automatisk, ved at man hjelper hverandre og genererer kunnskap om beste praksis om bedriftsutvikling, salg og markedsføring og prosjektstyring. Samtidig har vi ikke de finansielle rammene en inkubator gir, noe som gjør at bedriftene tvinges til å tenke kommersielt fra start. Jeg tror dette kan raskere modne bedriftene, og gi de gode forutsetninger kommersialisering, verdiskaping og vekst.

Trondelagsdagen stand 2

På stand sammen med Ellen, daglig leder i Lykkelig som Liten

 Jeg håper at økt synlighet av DIGS og resten av innovasjonsmiljøet i byen vil inspirere en og annen student til å tørre og gutse. Kanskje noen velger å starte egen bedrift til fordel for å følge den strømmen de aller fleste gjør.