Sommerferien er rett rundt hjørnet, og endelig har vi tid til å sette oss ned og lese en bok. Her er våre beste tips til inspirerende faglitteraur innen ledelse.

De fleste gleder seg til et etterlengtet avbrekk og nødvendig pusterom nå som sommerferien står for tur. Endelig kan vi senke skuldrene og la tankene vandre. Sommeren er også en perfekt anledning til å oppdatere seg på faglitteratur. For selv om vi ser for oss solfylte dager med late dager på stranden, så vet vi at det venter noen regnværsdager også. Da er det deilig å krype under pleddet innendørs og grave seg ned i en bok.

Er du ikke en lesehest? Mange av bøkene finnes også som lydbok! Dessuten blir lange bilturer mye morsommere med en lydbok eller podcast på øret.

Her er våre beste tips for deg som vil ha litt faglig påfyll i sommer:

Solutions for Agile Governance in the Enteprise (Sage) av Kevin W. Thompson. 
Denne boken er en fin guide til å forstå, implementere og perfeksjonere en smidig produktutvikling i hele organisasjonen. Boken er skrevet av Kevin W. Thompson som er ledende ekspert innen programvare- og maskinvare prosjektledelse og planlegging.


The fearless organization. Creating Psychological Safety in the Workplace for Learning, Innovation and Growth. Amy C. Edmondson
(Finnes også på storytel)
Boken handler om psykologisk trygghet, et vitenskapelig mål på hvor uredd organisasjonen er. Boken beskriver trinnvis et rammeverk for å skape psykologisk sikkerhet i et team eller i en organisasjon. Den inneholder flere case-eksempler, og viser en klar vei fremover for de som ønsker å bygge en vellykket organisasjonskultur ved å fremme engasjement og ansvar.

 

Ledelse i små og mellomstore virksomheter. Morten Erichsen, Frode Solberg og Trond Stiklestad.
Ledere i små og mellomstore virksomheter må ofte håndtere flere fagområder, og har færre ressurser tilgjengelig. Denne boken gir deg et helhetlig perspektiv på ledelsesmessige og administrative oppgaver og utfordringer som skiller seg fra andre fagbøker. Boken belyser de ulike kjerneområdene ledere og styret i virksomheten må kunne ivareta, den gir en omfattende gjennomgang av problemområder og gir konkrete råd til deg som leder en mindre virksomhet.

 

No rules rules. Netflix and the culture of reinvention. Erin Meyer og Reed Hastings. (Oppsummering av boken finnes på Storytel)
I denne boken avslører Netflix gründeren Reed Hastings den uortodokse kulturen bak en av verdens mest innovative, fantasifulle og vellykkede selskaper. Det har aldri før vært et selskap som Netflix. Da Reed Hastings var med på å grunnlegge Netflix, utviklet han et sett med radikale ledelsesprinsipper, og trosset all tradisjon og forventning. Noe som har gjort Netflix til å et av de mest elskede merkevarene i verden. Reed setter nye standarder, verdsetter folk over prosessen, og legger vekt på innovasjon fremfor effektivitet.

 

Blir en hel bok for tungt for deg i ferien? Her er noen magasiner som er verdt å lese:

 

Harvard business review
Harvard Business Review er et magasin om ledelse utgitt av Harvard Business Publishing, og som utgis seks ganger i året.

Mckinsey Quarterly
McKinsey Quarterly er et magasin for toppledere med fokus på ledelse og organisasjonsteori. Den er først og fremst skrevet av McKinsey-konsulenter og alumni, med noen gjesteforfattere.

 

Liker du helst å lytte? Det er ikke alltid lett å finne tid til å sette seg ned med en bok
selv i ferien. Her har vi samlet noen podcaster som inspirerer oss!

Lederpodden
Helt enkelt en podcast om ledelse, med gode tips fra Tor Åge Eikerapen.

Leadership and Loyalty
Podcasten som top Fortune 500 lytter til. Hver onsdag og søndag deler Dov Baron og gjestene hans sine erfaringer og suksesser i arbeidslivet.

The leadership podcast
Jan Rutherford og og Jim Vaselopulos intervjuer store ledere, anmelder bøker de leser og snakker med svært innflytelsesrike forfattere.

Trenger du enda flere tips?  Sjekk ut dette innlegget