Tommy ansatt i Abilator

Endelig har vi fått en ny seniorrådgiver på plass! Tommy er 36 år og kommer fra EY, hvor han har jobbet de siste 11 årene. Han er en hardtarbeidende og smidig type som vi gleder oss masse til å jobbe videre med.

Navn: Tommy Engvik
Stilling: Seniorrådgiver
Utdanning: Siv.ing. i Produktutvikling og produksjon ved NTNU
Beste egenskap: Nysgjerrighet
Nøkkelkompetanse: Prosjekt- og programledelse av digital transformasjon (som oftest i offentlig sektor)

Veien til Abilator 

Med lang fartstid i bransjen har Tommy vært innom flere fagområder. Han har blant annet jobbet innen digitalisering/digital transformasjon, lean/kontinuerlig forbedring, lønnsomhetsforbedring og prosjektrevisjon som en del av EY. 

De siste årene har Tommy vært på prosjekt hos Trondheim kommune. Det var her han ble kjent med John Richard og Tor Ivar, som også var innleid. De holdt kontakten videre, og da Tommy gikk ut i pappapermisjon, fikk han også litt tid til å tenke fremover. Når stillingen fra Abilator dukket opp, var det full klaff. 

Stillingen var som skrevet til meg, og Abilator virket som en fremtidsrettet arbeidsplass med fokus på kompetanseutvikling. Utlysningen vekket både nysgjerrigheten og motivasjonen min – så da var det bare å søke.”

Globale vs. mindre konsulentselskaper

Tommy skildrer følelsen av ansvar og eierskap som den største forskjellen på Abilator og tidligere arbeidsgiver EY, et globalt konsulentselskap. 

“I det store bildet handler det om eierskap – å kjenne at man er en del av et lite team som er hele selskapet. Relasjonene til de man jobber med blir veldig viktig, og det er et utgangspunkt jeg liker godt. Som ansatt i Abilator har jeg også muligheten til å eie en liten del av selskapet, som også bidrar til følelsen av eierskap. “

Eierskap og relasjoner 

Videre forteller Tommy om de sterke relasjonene man får, både til miljøet, selskapet, visjonen og arbeidsoppgavene. 

“Det er en fordel å kjenne på eierskapsfølelsen som ansatt. At man kan påvirke større avgjørelser og styrke relasjonen til folkene man jobber med. Jeg kan påvirke og bli påvirket, både til hvilken retning jeg skal gå i faglig sett, og  med tanke på forretningsutvikling.“

Første oppdrag i Abilator

Oppdraget Tommy hadde hos Trondheim kommune i EY, er nå overført til Abilator. Han er leid inn for å hjelpe til på et stort samarbeidsprosjekt på tvers av flere kommuner.

 Tommy har jobbet med Trondheim kommune siden 2013 og startet på et prosjektet for barnevernet høsten 2015. Det skulle i utgangspunktet bare være et kommunalt prosjekt, men ble raskt oppgradert til et nasjonalt prosjekt. 

 “Prosjektet er nasjonalt og vi jobber med å forbedre barnevernet i det kommunale Norge. Prosjektet heter DigiBarnevern, og er et samarbeid mellom staten v/Bufdir og kommunene v/ alle de største kommunene og KS.”

Livet utenfor jobb

Tommy er trebarnsfar og er tydelig på at familien er hans førsteprioritet, men han liker også å oppleve nye steder og nye smaker når han har muligheten. Hvis ting går etter planen i 2022 er Tokyo neste destinasjon rett etter nyttår. Tommy har vært en “gamer” lenge før begrepet ble vanlig, og trives med spill som er komplekse og strategiske – akkurat som konsulentjobben.